Så mycket kostar en fettsugning

I den här artikeln pratar vi mer om vad en fettsugning kostar, samt vilka faktorer som avgör det pris som gäller för en fettsugning. I den avslutande delen av artikeln uppmärksammar vi även hur du kan finansiera en fettsugning på det mest lämpliga sättet.

 

Vad kostar en fettsugning?

En fettsugning kostar i regel mellan 15 000 och 75 000 kronor. Det vanligt förekommande att det är dyrare att avlägsna större mängder fett. Utöver det spelar bland annat faktorer såsom ålder, hälsa samt val av klinik en stor roll gällande det pris du blir tvungen att betala.

 

Vad kostar en fettsugning för mage?

En fettsugning för mage kostar i regel mellan 30 och 50 000 kronor. Det exakta pris du behöver betala bestäms alltid av kirurgen, och beror i detta fall främst på fettmängden samt hudkvaliteten vid magpartiet. En fettsugning av magen är den vanligaste typen av fettsugning i Sverige.

Längre ner i artikeln uppmärksammar vi samtliga av de faktorer som påverkar den avgift du betalar för att ta del av en fettsugning, oavsett område på kroppen.

 

Kan man få en gratis fettsugning av Landstinget?

Landstinget finansierar nästan aldrig fettsugningar. Främst då dessa typer av ingrepp betraktas som skönhetsoperationer. Men om ditt kroppsfett skulle vara kraftigt snedfördelat och en naturlig viktnedgång inte hjälper, då finns kan du ha möjlighet att få en gratis fettsugning.

Du kan även som Internetmedicin.se förtydligar ofta få kostnadsfri hjälp med plastikkirurgi efter en kraftig viktnedgång, men fettsugningar inkluderas inte heller där.

 

4 faktorer som påverkar priset för en fettsugning

  1. Vilka delar av kroppen som ska fettsugas.
  2. Hur erfaren kirurgen är.
  3. Vilken klinik du väljer att fettsuga dig på.
  4. Din ålder samt din hälsa.

Nedan pratar vi mer om de faktorer som precis nämnts i mer detalj.

 

Tips: Det är viktigt att du vet hur du håller dig frisk och äter bra, så att du aldrig behöver betala för en fettsugning från första början.

 

1. Hur stor del av kroppen som ska fettsugas

Inom plastikkirurgi talar man ofta om behandlingsområden. Din mage är ett behandlingsområde, så även dina lår och din rygg. Som tumregel kan man räkna med att behöva betala mer för att exempelvis fettsuga sin rygg, då det är en större yta i jämförelse med dina lår.

 

2. Kirurgens erfarenhet och kompetens

Kirurger som är mer erfarna är även mer eftertraktade, och i förlängningen fullbokade i större utsträckning i jämförelse med kirurger med mer magra kunskaper gällande hur en fettsugning går till. Enligt utbud och efterfrågan-principen är det alltid mer kostsamt att anlita en erfaren kirurg.

Det finns dock även undantag, då det aldrig är 100 % säkert att en erfaren kirurg är mer kompetent än en nyutexaminerad kirurg.

 

3. Klinikens popularitet

Om du fettsuger dig på en populär skönhetsklinik i Stockholms innerstad betalar du oftast mer i jämförelse med om du hade tagit emot en fettsugning i Haparanda. Men om du väl bor i en större stad måste du även räkna in resekostnaden om du väljer att fettsuga dig i en mindre stad.

 

4. Ditt hälsotillstånd och din ålder

Om du är vid god hälsa och under cirka 70 år gammal är det i regel inga problem att få genomföra en fettsugning. Men om du är allt för gammal och/eller ett dåligt fysiskt skick kan det betyda att kirurgen tar mer betalt då denne inte kan arbeta lika fort i jämförelse med om du hade varit yngre och/eller friskare.

 

3 sätt att finansiera din fettsugning

 

1. Snabblån (cirka 25 % ränta)

Snabblån har en ränta som i regel ligger på mellan 10 och 40 %. Utbetalningstiden är som namnet antyder kort, men du ska dock aldrig ta ett snabblån för att finansiera din fettsugning. Då du kan ta ett snabblån på maximalt cirka 50 000 kronor och då inkomstkraven är låga kan det vara lockande att ta ett snabblån för att betala för sin skönhetsoperation.

Men gör inte det. Ett snabblån är till för personer som måste ha pengar snabbt för att exempelvis kunna betala hyran, och inte för personer som vill genomgå en fettsugning.

 

2. Privatlån (cirka 7,5 % ränta)

Ett privatlån är det perfekta lånealternativet såvida du tänker genomgå en fettsugning. Avbetalningstiden är flexibel, och utöver det är räntesatsen förhållandevis låg. Det är mest vanligt förekommande att man tar ett privatlån för att exempelvis renovera villan.

Men att ta ett privatlån för att kunna ha råd med din fettsugning är en precis lika legitim idé. Om du vill läsa mer om billiga lån är denna länk en mycket bra resurs: https://enklare.se/billiga-lån/

 

3. Kreditkortslån (cirka 20 % ränta)

Det är i regel relativt dyrt att finansiera sin fettsugning med ett kreditkort då den räntesats som tillämpas oftast ligger på runt 20 %. Men det kan dock vara en god idé att låna pengar med ett kreditkort om du kan betala av hela det belopp som anges på din månadsfaktura.

Om du betalar hela beloppet på en gång tillkommer inga kostnader för ränta, och utöver det kan du även få bonus på avgiften för din fettsugning. Men ett privatlån är som vi tidigare nämnt ett betydligt bättre alternativ. Främst då avbetalningstiden är mer flexibel, men även då räntesatsen är lägre.

Lämna en kommentar

30 − 26 =