Vad kostar det att operera näsan?

Att operera näsan kostar mellan ungefär 15𝧷000 och 50𝧷000 kronor. Priset beror på vilken typ av näsoperation man gör. Kostnaden för en näsoperation är lägst för näsvingeoperationer under lokalbedövning, och dyrast för korrigeringar av näsbenet under full narkos. 

Kostnad för olika sorters näsoperation

 1. Näsvingeplastik – från 15𝧷000 kr. 
 2. Liten korrektion, t.ex. ta bort en knöl – från 30𝧷000 kr.
 3. Stor näsplastik under narkos – från 40𝧷000 kr.

Vill man veta mer om hur näsplastik går till finns det gott om bra information här. Det finns generella riktlinjer för hur en näsoperation genomförs, plastikkirurgi handlar alltid om att skräddarsy ingreppet efter personen. Därför är det bra att ta kontakt med en klinik tidigt för mer information.  

Alla kliniker erbjuder konsultation till överkomliga priser och det finns gott om kliniker i våra storstäder Stockholm och Göteborg. Det kan dock vara bra att kasta ett öga på möjligheterna att operera näsan utomlands. Många utländska kliniker gör lika bra jobb som de i Sverige men för en billigare peng. 

Kostnad för näsoperation på olika platser

Kostnaden för att operera näsan skiljer sig mellan olika kliniker. Priset är såklart inte allt, många vill välja en plastikkirurg och plats man är trygg med. Dessutom blir priset ofta inte helt klart förrän efter en konsultation. Men funderar man på ett ingrepp vill man gärna veta ungefär hur mycket det kommer att kosta.

Här är ett axplock av priser från några kliniker i Stockholm, Göteborg och utomlands. Tänk på att när man väl har bestämt sig för vad man vill göra och var man vill göra det är det fortfarande bra att kontakta flera kliniker i området och gärna göra flera konsultationer. Då kan man jämföra priser och bemötande. 

Kostnad i Stockholm

 1. ConturKliniken, 18𝧷000–59𝧷000 kr
 2. Astoriakliniken, från 35𝧷000 kr
 3. Renaissance Clinique, från 40𝧷000 kr
 4. Akademiskt centrum, från 49𝧷000 kr
 5. Plastikkirurgen, 52𝧷000 kr
 6. Caroviva, 35𝧷000–75𝧷000 kr

Kostnad i Göteborg

 1. APS-Kliniken, 39𝧷000–75𝧷000 kr
 2. Akademikliniken, från 40𝧷000 kr
 3. Göteborg Laser & Estetik, från 48𝧷000 kr
 4. Göteborgs Plastikkirurgiska Center, 50𝧷000 kr
 5. Art Clinic, från 52𝧷500 kr
 6. Elite Clinic, 62𝧷000 kr

Klinikerna anger ofta priser för näsplastik, ingrepp som kräver lite mer arbete och vanligtvis innefattar narkos. För enklare ingrepp som en korrigering av näsvingarna behövs endast lokalbedövning och det ger betydligt lägre kostnad.

När man jämför Stockholm och Göteborg ser man egentligen inga skillnader i pris. Klinikerna skiljer sig åt en del, det beror på vilka sorters ingrepp man anger i priset, om det gäller narkos eller inte och liknande. 

Väljer man mellan Stockholm och Göteborg är det hugget som stucket. Då är det bättre att pejla in den klinik som känns bäst, och glöm inte att ta referenser. Kolla av med personer som gjort ingrepp på kliniken, personliga berättelser är mycket bättre än före-och-efter-bilder. 

Kostnad Utomlands

Det finns flera platser utomlands där man kan operera näsan. Många åker till Turkiet, Iran eller Litauen för en näsoperation. Priserna för skönhetsingrepp utomlands kan vara flera tusenlappar billigare än i Sverige, även med semesterresan inkluderad. För näsplastik är Turkiet ett mycket vanligt resmål. 

Priserna för näsoperationen kan vara hälften i Turkiet jämfört med Sverige, det lockar många. Det finns dock en del saker man ska tänka på. Innan man bestämmer sig för att åka utomlands för vård är det bra att kolla igenom lite tips och vilka regler som gäller

Det är viktigt att man verkligen förstår vilken sorts ingrepp man får på den utländska kliniken. Språket kan vara en barriär i länder där få talar engelska. Ta hjälp av en tolk! Tänk igenom hur uppföljningen ska se ut. Man åker ofta hem snart efter operationen, vad gör man om det blir komplikationer?

Hur täcker man kostnaden för en näsoperation?

Det är få som kan slänga upp flera tiotusentals kronor på bordet och beställa en näsoperation. Kan man det är det bara att gratulera. Vanliga människor som inte har madrassen full av pengar behöver en plan för att finansiera sitt skönhetsingrepp. Antingen får man spara pengar eller låna pengar av en bank. 

Om man sparar ihop sin pengar är det bra att först kolla på ett ungefär vad näsoperationen kan komma att kosta och lägga upp en sparplan utefter det. Behöver man spara flera månader behöver man ett tydligt mål för att inte tappa sugen. 

Behöver man istället låna får man titta över möjliga lån och försöka hitta ett med så låg ränta som möjligt. Ofta beror räntan på hur ekonomin ser ut, var man bor, om man arbetar eller inte. Man kan få lån även om man till exempel är sjukskriven, men det kan kosta lite mer i högre ränta.

Lämna en kommentar

− 1 = 6